Athén - Aegina
 Aegina - Angistri - Methana - Poros
 Poros - Hydra
 Hydra - Spetses
 Spetses - Tselevinia - Poros
 Poros - Perdika (Aegina) - Athén

HYDRA

A legkönnyebben szárnyas hajóval juthatunk el erre az egyedi stílusú szigetre. A városon kívül nem sok érdekes látni való van Hydrán. A legjobb, ha a kikötőben kezdjük a város felfedezését. Hydra város kikötőjében a görög hajóflotta múzeumát tekinthetik meg, ahol részletesen bemutatják az 1821 -es törökök ellen vívott harcok emlékeit.

Ezen a hangulatos kis szigeten nincs autós közlekedés, így szamárháton vagy gyalog járható be a város.

Találomra válaszunk ki egy sikátort és induljunk el a városka belseje felé. Itt nincsenek világhírű templomok vagy műemlékek, ezért inkább csak cél nélkül sétálgassunk. A többi szigettel ellentétben itt az épületek szebbek és magasabbak.

Ha úgy érzik, hogy közeleg a hőguta, ne keressenek strandokat, de ha mindenáron meg akarnak mártózni a hűs tengerben, a kikötő jobb oldalán találunk vaslétrákat, amin bemászhatunk a vízbe. Az utcácskák között megbúvó tereken a szieszta után benépesülnek a hangulatos tavernák, és felébred Hydra. Sajnos azok, akik nem itt éjszakáznak, lemaradnak erről az élményről. Ha bejártuk ezt a hajdani kalóz szigetet, a hajóra való felszállás előtt még ihatunk a görög szigetek egyik legszebb kikötőjében valami frissítőt.